StreaM Men klatresele med 4 udstyrsløkker og kalkposestrop

Flere visninger

streaM Men 2.0 Klatresele - Klatreudstyr fra Skylotec

Vær den første til at bedømme dette produktLagerstatus: På lager

499,00 kr

StreaM Men 2.0 Klatresele
Klatresele herre størrelse: S, M, L og XL
Farve: Sort og Orange
Vægt: 385 g (S)
 

* Skal udfyldes

499,00 kr

Detaljer

streaM Men 2.0 - Lækkert og personligt klatreudstyr

Klatresele til mænd - streaM Men 2.0 til både klatrehallen og klippen. De brede seler er foret med et ventilerbart skummateriale, SkyVent, både omkring lår og talje. Det giver kltreudstyret en fremragende komfort, at den både er åndbar og blød. De tre hurtigspænder giver desuden en fin justerbarhed til varieret brug.
Klatreselen er yderligere udstyret med 4 udstyrsløkker og en kalkposestrop.

streaM Men 2.0 klatreselen findes også i en kindemodel, der er tilpasset den kvindelige anatomi.

Norm: EN 12277 C

Klatresele herre størrelse: S, M, L, XL

499,00 kr

Indsend din bedømmelse

Du anmelder: streaM Men 2.0 Klatresele

Giv produktet karakterer *

Produkt spørgsmål

Hvilken klatresele skal man bruge til gravide?

Den første periode af graviditeten vil man kunne bruge en almindelig hoftesele, men så snart maven begynder at vokse og hofteselen ikke kan spændes omkring taljen, skal man anvende en helkropssele til voksne. På helkropsselen sidder remmene ikke stramt over maven, men løber istedet op langs siderne.

Bedøm svaret?
Hvilken klatresele skal jeg vælge som nybegynder?

Din første klatresele

Som begynder er komforten det vigtigste. Du vil komme til at hænge en del i selen, og du vil derfor gerne have et velpolstret hoftebælte samt velpolstrede benløkker. Som nybegynder skal du sørge for at købe en sele med en fast størrelse og ikke en ”one-size” sele, da den let bliver et irritationsmoment med lange løsthængende stropper.

Bedøm svaret?
Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber en ny klatresele?

Hvilken klatresele du bør vælge afhænger af, hvilken form for klatring du udøver og hvilke særlige krav, der er vigtigst for dig. Disse kan f.eks. være følgende:

1. Komfort/polstring
2. Specifik størrelse
3. Antal og formål med udstyrsløkkerne
4. Selvlukkende spænder
5. Klatreseletype og hvem der skal bruge klatreselen

Størrelser
Du kan opleve, at forskellige producenter har forskellige mål for, hvad der er small, medium og large. Den small kan passe perfekt i ét mærke, men i et andet ligger du et sted imellem small og medium.

Udstyrsløkker
Hvis du klatrer lange sportsruter, traditionel- eller isklatring, er det en god idé at have minimum de 4 standard løkker, som de fleste seler har. Men hvis du udelukkende vil klatre på indendørs klatrevægge og til konkurencer, har du mere brug for en sele, der er så let som mulig. Dvs. med så få løkker som muligt eller helt uden.
Vær opmærksom på at udstyrsløkker kan have forskellige brudstyrker, hvilket du kan finde information om i den enkelte producentens beskrivelse af selen.

Selvlukkende spænder
I dag kommer langt de fleste klatreseler med selvlåsende spænder, men du kan opleve at enkelte seler har et spænde, hvor du skal føre remmen tilbage igennem spændet for at det er låst korrekt. Da det er en menneskelig faktor, der kan glemmes, anbefaler Gubbies de selvlåsende spænder.

Benløkker
Klatreseler kommer med enten faste eller justérbare benløkker. Hvorvidt du vil have det ene eller det andet er en smagssag, da behovet for at kunne justere sine benløkker kun sjældent opstår. Spænderne giver ekstra vægt og gør selen dyrere imod at få en flesibilitet som de fleste erfarne klatrere kun sjældent benytter.

Haul-loop
På mange seler finder du et ’haul-loop’ centreret bag på hoftebæltet. Det er en løkke der kan bruges til en række forskellige formål. F.eks. kan klatrerens makker i særlige situationer gribe fat i den, klatreren kan have en kalkpoase eller et ekstra reb fæste deri eller også kan løkken bruges til – på lange udendørs ruter – at have bagage hængende i.

klatresele vejledning

Bedøm svaret?
Hvilke klatreseler er gode til skoler og institutioner?

Vi anbefaler helkropsseler i børnestørrelse til børn mellem 100 og 140 cm (max 40 kg.) og One-size klatreseler til børn, unge og voksne derover.
Helkropsseler fås også til voksne, hvilket kan være relevant for særlige institutioner. 

Bedøm svaret?
Hvornår skal jeg kassere min gamle klatresele?

Producenterne af klatreseler giver forskellige anvisninger på, hvor lang holdbarhed deres seler har, før de bør kasseres. Yderligere kan dette variere fra seletype til seletype. Generelt kan det dog siges, at nylon ikke forgår, medmindre det udsættes for sollys (ultra-violet lys) eller våde  miljøer. Opbevar derfor din sele et mørkt og tørt sted.

På alle klatreseler er fabrikationsdatoen angivet. En generel guideline er dog, at du skal kassere dem efter fem års brug. Om selen har været opbevaret mørkt og tørt i 10 år forinden har dog ingen betydning. De fem år regnes fra datoen, hvor selen er taget i brug. Vi vil dog pointere, at dette er en generel guideline, og at alle selers holdbarhed kan variere fra producent til producent og fra seletype til seletype. Følg derfor som udgangspunkt producentens anvisninger.
Ultimativt er det dit ansvar, om din sele er i god nok stand til brug. Tjek derfor jævnligt selen for tegn på slitage og opbevar den efter ovenstående anvisninger.

Nogle klatreseler er lavet med en slitage-indikator. Dvs. et ydre lag slidstærkt nylon, over et rødt og inderst inde selve det lag nylon, hvori selens styrke ligger. Gubbies anbefaler klatreseler med slitage-indikator.

Yderligere information om sikkerhedskrav til klatreseler kan findes på det internationale klatre- og bjergbestigningsforbund UIAA’s hjemmeside www.theuiaa.org eller ved at klikke her.

Bedøm svaret?
Hvilke forskellige klatreseler findes der?

Klatreseler kan inddeles i følgende typer:

1. Hofteselen
Her er komfort og anvendelighed i fokus. 4 udstyrsløkker, stort, velpolstret hoftebælte og velpolstrede benløkker. Se blandt andet SILICA Rental 

2. Klatreselen til kvinder
Igen er komfort og anvendelighed i fokus, men selens dimensioner er særligt tilpasset kvindens ergonomi. Klatreseler specielt til kvinder er: SteraM Woman, Pure Woman 2.0GRANITE Woman, LIMESTONE Womans sport og gurO Woman 2.0

3. Klatreselen til konkurrence/gletchervandring/bjergbestigning mm.
Her er vægtoptimering i fokus. Selen skal veje så lidt som muligt og give dig den højeste grad af bevægelsesfrihed. 2 eller færre udstyrsløkker, smalt hoftebælte og smalle benløkker.

4. Helkropsselen til børn og særlige målgrupper
Børn har smalle hofter og et andet tyngdepunkt end voksne, så for at sikre stabilitet, og at de ikke falder ud af selen ved fald, har børneselen et højere indbindingspunkt end hofteselen, og den er udstyret med skulderstropper. Se blandt andet SAM helkropssele til børn

5. Brystselen
Brystselen anvendes kun sammen med en hoftesele og i situationer, hvor der er behov for at hæve indbindingspunktet. F.eks. ved klatring eller gletschervandring med tung rygsæk, hvor personen pga. den øgede vægt på ryggen risikerer at blive grebet uhensigtsmæssigt i et fald. Nogle af vores brystseler er DUNIT og Rock Empire Eight Vario

6. ’One-size’ selen
’One-size’ selen anvendes f.eks. på skoler og institutioner, hvor det kan variere, hvem der bruger den. En klatresele, som er meget fleksibel og god til udlejning, er SILICA Rental

Bedøm svaret?