Friends, kiler og hexe til traditionel klatring

Friends, kiler og hexe til traditionel klatring

Fra Rock Empire og Wild Country har vi fået et bredt udvalg hjem af kiler, friends og hexe. Det er klatreudstyr, der er specifikt målrettet traditionel klatring på klipper.

5 Item(s)
ALIEN Cams fra FIXE Hardware i rød
dkk699.00
https://www.gubbies.com/media/catalog/product/r/e/re_axel__eb.jpg
dkk450.00
Kilepirk til klatreturen
dkk145.00
5 Item(s)

Friends, Kiler og Hexe. Klatreudstyr til traditionel klatring

Kiler

Som navnet angiver, en lille aluminiums kile monteret på enden af et stykke wire med en løkke i enden. Kiler anvendes under klatring på klipper, hvor de kan gå i små kileformede sprækker. Når kilen er monteret, sætter man sin ekspressslynge i kilen og herefter kan man sikrer sit reb i ekspressslyngen og klatre videre.

Hexe

Hexe eller Rockcentries, som vores produkter hedder, har samme funktion som kiler. Forskellen er formen på det lille hoved, der sættes i klippesprækken. På Hexe er hovedet formet således, at når der kommer træk i hexen roterer den og sætter sig i spænd med den bredeste del af hexen. Hexens form gør den anvendelig i sprækker, der er mere parallelle.

Friends

Friends er den mekaniske version af en hexe. Når en Friend udsættes for træk udløses en gribekam, der sikrer at Frienden kiler sig fast i klippesprækken. En Friend kan på samme måde som en Hexe anvendes i parallelle sprækker.

Har du spørgsmål vedrørende klatreudstyr til traditionel klatring?

Vi står altid klar med råd og vejledning, når du skal vælge det rigtige klatreudstyr. Skriv til os i den lille box nederst til højre eller ring på 40124263