klatreflade med rigtig friktion

Flere visninger

Klatreplade til klatrevæg 83 x 124,5 cmLagerstatus: På lager

849,00 kr

Klatreplade til klatrevæg
Mål: 83x124,5 cm (1 kvadratmeter)
Meget stærk plade

849,00 kr

Detaljer

Byg din egen klatrevæg med enkle klatreplader

Disse klatreplader med forborede hulller, hvor der er slået islagsbøsninger (gevind) i, er lige til at gå til! Pladerne måler 83 x 124,5 cm, svarende til 1 kvadratmeter. Det aflange format gør pladerne lette at håndtere, og det betyder også at klatrepladerne kan sættes sammen til forskellige bredder og højder, afhængig af hvordan man vender dem og hvor mange plader man sætter sammen.

Klatrepladerne kan fortrinsvist sættes op indendørs og er super velegnede til opbygning af klatrevægge i hjemmet, i børnehaven, i vuggestuen eller i klatreklubben. Skal du bygge en klatrevæg udendørs, bør du vælge vores klatreplade med rustfrie bøsninger.

Materiale: 15 mm vandfast birkekrydsfiner
Overflade: behandlet med kvartssand, der sikrer god friktion
Farve: Grå
Galvaniserede islagsbøsninger

Levering: 3-4 dage

849,00 kr

SÅ nemt at lave klatrevæg :-)

Bedømt af Lotte - Indsendt den 22/02/16
Super fedt produkt!!!! Lige til at gå til og klatrepladen passede perfekt for enden af min datters køjeseng, så nu har hun den sejeste klatrevæg i stedet for en stige op i sengen. Og så hygger hun sig også med at flytte rundt på klatregrebene nogen gange. Genialt med de mange huller til at skrue klatregrebene fast i! Klatrepladen var grå, da jeg købte den, men jeg malede den hvid, så den passede til resten af værelset. Det var let gjort.

1 vare(r)

pr. side

Indsend din bedømmelse

Du anmelder: Klatreplade til klatrevæg

Giv produktet karakterer *

Produkt spørgsmål

Hvad skal jeg finde ud af inden jeg bygger min klatrevæg?

1)    Klatrearealets højde og bredde. Byg ikke en klatrevæg i hjemmet, der er højere end 2,5 meter

2)    Skal klatregrebene skrues direkte på væggen, eller skal de monteres på en plade?

3)    Vægtypen, som klatregrebene/klatrepladerne skal monteres på:

 • Mursten
 • Beton
 • Trævæg (vigtigt, at have adgang til bagsiden af væggen)
 • Gips (anbefaler vi ikke, hvis klatregrebene sættes direkte på væggen!)
Bedøm svaret?
Hvilke plader skal jeg vælge til min klatrevæg?

Du kan købe færdiglavede klatreplade moduler hos Gubbies. De er klar til brug og enormt lette at arbejde med. Så det er nemt for dig at bygge din egen klatrevæg. Pladerne er fremstillet specifikt til at lave klatrevægge med, og det er nogle af Europas dygtigste vægbyggere, der har udviklet dem.
Så ved at vælge færdiglavede klatreplader får du et kvalitetsprodukt, hvor sikkerheden er i top!

 • Klatrepladerne er lavet af 15 mm birkekrydsfiner af møbelkvalitet (11 lag), og de måler 124,5 x 83 cm (svarende til ca. 1 kvm). Med det format kan man bygge klatrevægge i alle størrelser, og de er til at håndtere ene mand.
 • Overfladebehandlet med slidstærk maling og kvartssand, så pladerne har en perfekt friktionsoverflade.
 • På klatrepladerne er der slået islagsbøsninger på bagsiden (30 stk. pr/kvm). De islagsbøsninger vi anvender er maskinmonterede. Bøsningerne er kraftigere, og der er ingen risiko for, at man kommer til at skubbe islagsbøsningerne ud, hvis man skruer et klatregreb skævt i.   

Bonus info: birketræet er en hurtigt voksende træsort, der i vores nabolande (Baltikum, Finland og Rusland) kontinuerligt bliver genplantet. Udnyttelsen af denne træsort udgør således en minimal belastning for miljøet.

 

Du kan også lave dine egne klatreplader. Du skal bruge 15 mm eller 21 mm krydsfinerplader, som kan købes i forskellige byggemarkeder. Pladerne er rå og måler typisk 125 x 250 cm (ca 3 kvm). Derudover, skal du bruge maling og islagsbøsninger (ca 30 pr/kvm) 

Bedøm svaret?
Hvor mange klatregreb skal jeg sætte pr kvadratmeter?

Til børn 2-10 år: 8-10 klatregreb pr. kvadratmeter.

Til større børn og voksne: 6-8 klatregreb pr. kvadratmeter.

Se vores udvalg af forskellige klatregreb.

Bedøm svaret?
Hvordan placerer jeg klatregreb til børn?

Afstanden mellem klatregrebene kan variere alt efter, hvem der skal benytte væggen. Vi anbefaler, at man sætter 8-10 klatregreb pr kvadratmeter til børn fra 3-10 år, og 6-8 klatregreb pr. kvadratmeter til større børn og voksne.

Der kan være forskellige fremgangsmåder til rutebygning, og er du erfaren klatrer, så har du garanteret din helt egen. Her er to forskellige forslag til, hvordan du kan bygge en rute, når du laver en klatrevæg til børn:

1)    Sorter klatregrebene inden du går i gang med at skrue dem op på væggen. De klatregreb, der er bedst at gribe om med hænderne (jugs) placeres jævnt over væggen i en højde fra barnets skulder og op efter. Det giver barnet et godt udgangspunkt for at komme op ad væggen, når klatregrebene med de bedste gribemuligheder er jævnt fordelt. De sidste klatregreb fordeles på den resterende del af klatrevæggen, som fodtrin og som lidt mere udfordrende greb til hænderne.

2)    En anden fremgangsmåde er at bygge ruterne efter barnets bevægelser. Her er barnet en aktiv del af rutebygningen.  Man starter man med et enkelt fodtrin, lader barnet stille sig med foden på det og så sætter man to håndgreb, der hvor det vil være naturligt for barnet at gribe fat med hænderne. Nu står barnet med en fod på et greb og har fat med begge hænder på væggen. Sæt næste fodgreb skal placeres der, hvor den frie fod lige kan nå og lidt højere end det første fodgreb. Byg videre herfra med skiftevis greb til hænder og fødder. Har du bygget klatrevæggen af klatreplademoduler med ekstra huller til klatregreb, er rutebygningen en proces, man kan vende tilbage til igen og igen og gøre ruterne sværere og sværere efter behov.

Bedøm svaret?
Hvilke klatregreb skal jeg vælge til børn?

Vi har klatregreb specielt designet til børn. De fåes i forskellige farver, som figurer, tal eller alfabet. Se vores udvalg her.

Klatregreb til børn skal have afrundede kanter og gode gribemuligheder. Klatregreb, der egner sig specielt godt til børn er af typen jugs. Vores jugs klatregreb findes i forskellige størrelser. At klatregrebene har gode gribemuligheder er vigtigere end selve størrelsen på klatregrebene, blot de ikke bliver for små. Det giver en god variation at mikse mellemstore og store jugs på en klatrevæg til børn. Hvis man har et stort klatreareal med over 30 klatregreb, kan man øge sværhedsgraden og supplere med nogle små klatregreb/fodgreb.

Mellemstore klatregreb (jugs), der måler 5x6 cm til 8x9 cm

Essence Good M (10 stk)

Essence Incut Edges (10 stk)

Lines Mini Jugs (10 stk)

Freshline Mini Jugs (20 stk)

Stoneline Mini Jugs (20 stk)

Store klatregreb (jugs), der måler 8x8 cm til 10x14 cm

Essence Good L (10 stk)

Lines Jugs (10 stk)

Freshline Jugs (20 stk)

Stoneline Jugs (20 stk)

Små klatregreb (fodgreb), der måler 4x5 cm til 5x7 cm

Essence foot (20 stk)

Essence Small 1 (20 stk)

Lines Small (10 stk)

Mix pakker klatregreb med stor variation af størrelser

Eco Pack 4 (50 stk)

Bedøm svaret?
Hvad med faldunderlag og sikkerhed ved klatrevæg til børn?

Klatrefaciliteter på offentlige steder skal følge legepladsreglementets krav til sikkerhed og faldunderlag. Det er der ikke krav om i private hjem, men vi anbefaler følgende til dig, der vil bygge en klatrevæg derhjemme.

 • Byg ikke en klatrevæg højere end 2,5 meter, medmindre I anvender sikkerhedsudstyr i form af klatresele og reb.
 • For at sikre kvalitet og øge sikkerhed anbefaler vi at du anvender klatreplader.
 • Sikkerhedsafstand på 2,5 meter fra klatrevæggen, hvor der ikke må stå en radiator eller møbler. 
 • Hav altid en madras liggende under klatrevæggen, som børnene kan hoppe ned og lande blødt på. Vi har en foldemåtte egnet til formålet.
Bedøm svaret?
Kan jeg bruge MDF eller OSB plader til klatrevæg?

Hverken MDF eller OSB plader er optimale til klatrevægge. De er blødere end de krydsfinerplader vi normalt anbefaler til klatrevægge, og så er de meget sårbare overfor fugt. Det betyder at klatregrebene kan vride sig løse efter kort tids brug.

Vi anbefaler i stedet, at du bruger færdiglavet klatreplader, som er lavet til formålet, når du skal bygge din egen klatrevæg.

Bedøm svaret?